QUEERT HANTVERKSKAFÉ 2009

Hantverket och konsten går hand i hand med en ifrågasättande samhällssyn.
Här ges form, visuellt och praktiskt, åt tankar kring normer, orättvisor, feminism, allas lika värde, allas lika möjligheter, livsstrukturer, mönster, kärlek, könsstrukturer, samhällsstrukturer.
Queerteori kopplas till queerpraktik, kärlek kopplas till hantverk, revolution kopplas till broderi. Vi knyter ihop dukar, vänder på berättelserna, virkar kroppsdelar, tänjer på föreställningar och stickar budskap i staden. I år ligger det särskilda fokuset på det skrivna ordet pappershantverket.
Allt är möjligt och allt är tillåtet.

* ‘ * ‘ * ‘ * ‘ * ‘ *

Under 2009 turnérade vi till en hel massa ställen, utgångspunkten var HBT-Festivalen i Göteborg. En liten rapport finns att läsa här.

Efter HBT-Festivalen i maj frikopplades projektet blev till ett lite bredare Queert Hantverkskafé som besökt, pratat i och pratat för till exempel: Alternativa politikerveckan i Visby, Arvikafestivalen, Pride Stockholm/RFSL Ung, Bok och Biblioteksmässan – Hemslöjdens monter, RFSU/RFSL Göteborgs café, Mimers hus i Kungälv, Equale kulturfestival – Mimers hus i Kungälv, Blå stället i Angered, Designrummet på Sockerbruket i Lidköping, Tomt i Lägenheten -Slöjdens hus i Skövde.

Det pratas också om ämnet i radio i programmet Syjuntan Brinner. Hurra.

Här går det att läsa lite mer, ett litet urval:

HBT-Festivalen

Kurbits

Vastsverige

DN

Och här finns några bilder från turnén 2009